16 лютого 2016 року відбулося урочисте відкриття нового спеціалізованого виробництва дитячої молочної продукції «Тьома».

Виробництво автономно функціонує на території Кременчуцького міськмолокозаводу, де зосереджено 55% потужності виробництва компанії групи «Данон» в Україні.

«Завдяки інвестиціям в 200 000 000 гривень, ми запустили найсучасніше виробництво дитячої молочної продукції в Україні. Використання найкращої української сировини, сучасного обладнання та досвіду міжнародної команди технологів та нутріціоністів дозволяє нам виробляти продукцію, що відповідає найвищим міжнародним стандартам «Данон» для дитячого харчування саме тут, в Кременчуці», — розповів Тарас Пилипець, індустріальний директор «Данон» в Україні.

На виробництві встановлено обладнання від провідних світових виробників: Tetra Pak (Швеція) та Arcil (Франція). Воно скомпоновано у закритий тип виробництва, що відповідає міжнародним стандартам «Данон».

Для виготовлення продукції використовується молоко екстра класу, воно виробляється в спеціальних сировинних зонах, що внесені до відповідних реєстрів і мають сертифікацію на виробництво молока для дитячого молочного харчування.

До молока додаються спеціальні фруктові суміші. Вони постачаються підприємством «Аграна Фрут Україна». Завдяки сучасним технологіям, з сумішей виключаються алергени, та при цьому максимально зберігається натуральна користь фруктів та ягід.

«Використання саме української сировини для виготовлення продукції є надзвичайно важливим для розвитку агросектору. Це позитивно впливає на економічне благополуччя країни та зміцнює конкурентоспроможність України на світовому ринку», – наголосив Микола Мороз, директор Департаменту продовольства Міністра аграрної політики та продовольства України.

Особливість збалансованої формули та споживчих характеристик продукції досягається за рахунок високоякісних мікробіологічних заквасок від найкращих європейських виробників. Для продукції «Тьома» використовується оптимальний мікс заквасок, сформований на основі вимог експертів в дитячому харчуванні компанії «Данон», що спеціалізується на продукції для дітей раннього віку.

«Потужності виробництва дозволяють випускати близько 700 тон готової продукції на місяць. А це понад 5 млн. упакувань молочної продукції для дітей раннього віку, серед яких сирок та йогурт», – розповів Руслан Вдовенко, генеральний директор Кременчуцького міськмолокозаводу.