Народний депутат України, засновник Інституту прав людини і запобігання екстремізму та ксенофобії Олександр Фельдман на запрошення барона Девіда де Ротшильда взяв участь в урочистому засіданні, присвяченому 10-річчю міжнародного проекту Aladdin, яке відбулося 29 травня в мерії Парижу.

В роботі засідання також взяли участь генеральний секретар ЮНЕСКО Ірина Бокова, мер міста Париж Анн Ідальго, філантроп Девід де Ротшильд, екс-президент Франції Ніколя Саркозі, саудівський шейх Мохаммад бен Ісса аль Джаббер та інші.



«Сьогодні світ зіткнувся з серйозними викликами – тероризм, нетерпимість. Боротьба з ними та побудова толерантного суспільства – головні теми, які обговорювалися на засіданні», – розповів Олександр Фельдман.

Депутат високо оцінив діяльність проекту Aladdin.

«Я високо ціную проекти, метою яких є побудова мирного суспільства, вибудовування міжкультурних зв’язків між народами та країнами, просвітництво та виховання толерантності», – додав Олександр Фельман.



Проект Aladdin є багатогранною культурною ініціативою з метою боротьби з запереченням Голокосту і всіх форм расизму і нетерпимості, а також сприяння міжкультурному діалогу, особливо серед мусульман і євреїв. Проект реалізовується під егідою ЮНЕСКО.

Олександр Фельдман також зустрівся з мером Парижу Анн Ідальго. Сьогодні Олександр Фельдман зустрінеться з керівництвом Паризького зоопарку та представниками екозахисних організацій Франції щодо спільних екологічних проектів.