Сайт portal.pfu.gov.ua створено 2011 року, але він надавав дистанційно практично дві-три послуги, та й користуватися ним було нелегко.

На сьогодні «Особистий кабінет» надає користувачеві можливість переглянути всі дані про себе, що містяться в Державному реєстрі застрахованих осіб. Це інформація про заробітну плату, а якщо людина вже на пенсії, то дані з електронної пенсійної справи, відомості про стаж і багато іншого з тих даних, що є в Пенсійному фонді. Можна отримати та роздрукувати Індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-5, ОК-7.

Для громадян, які мають електронний цифровий підпис (ЕЦП), доступ до порталу значно спрощено. Таким людям не треба приходити в Пенсійний фонд для реєстрації. Достатньо просто зайти на веб-портал, ввести ЕЦП і зареєструватися в «особистому кабінеті».
Всім бажаючим пенсіонерам та застрахованим особам, які мають ЕЦП, Пенсійний фонд розпочав надавати послуги СМС-повідомлення.

Пенсіонерам – інформація про результати розгляду звернення з приводу призначення, перерахунку, відновлення або припинення виплати пенсії, про утримання з пенсійної виплати, про необхідність звернення в Пенсійний фонд для підтвердження даних про особу-пенсіонера.

Застрахованим особам – щомісяця інформація про сплату/несплату роботодавцем єдиного соціального внеску та про зарахування/не зарахування цього періоду до страхового стажу.
       
Ці послуги надаються без особистого звернення в відділення Пенсійного фонду.