Выпускные вечера в Харькове пройдут 20 и 21 июня 2008 года. Об этом говорится в соотвестсвующем распоряжении городского головы Михаила Добкина.

С целью обеспечения организованного проведения выпускных вечеров в общеобразовательных учебных заведениях всех типов и форм собственности г. Харькова и Выпускного вечера на площади Свободы, охраны жизни и здоровья выпускников, соблюдение норм общественного порядка и техники безопасности во время торжеств, руководствуясь статьями 42, 59 Закона Украины «О местном самоуправлении в Украине, Харьковский городской голова подписал соответствующее распоряжение.

ХАРЬКОВСКИЙ ГОРОДСКОЙ ГОЛОВА
РАСПОРЯЖЕНИЕ

От 15.5.2008 г. № 943
г. Харьков

Про проведення Випускного вечора 20 червня 2008 року та проведення заходів щодо привітання випускників 21 червня 2008 року на майдані Свободи

З метою забезпечення організованого проведення випускних вечорів у загальноосвітніх навчальних закладах усіх типів і форм власності м. Харкова та Випускного вечора на майдані Свободи, охорони життя та здоров’я випускників, дотримання норм громадського порядку та техніки безпеки під час урочистостей, керуючись статтями 42, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

1. Управлінню освіти Департаменту з гуманітарних питань Харківської міської ради (Деменко О.І.):

1.1. Забезпечити організоване та змістовне проведення 20 червня 2008 року урочистостей з нагоди випуску зі шкіл учнів 11-х класів в загальноосвітніх навчальних закладах усіх типів і форм власності м. Харкова та 21 червня 2008 року на майдані Свободи, виходячи з того, що участь випускників шкіл в урочистостях на майдані Свободи є добровільною.

1.2. Інформувати ГУ МВС України в Харківській області про дислокацію закладів, де будуть проходити випускні вечори.
До 10 червня 2008 року.

1.3. Передбачити участь у святкових урочистостях в загальноосвітніх навчальних закладах усіх типів і форм власності м. Харкова та на майдані Свободи батьків, представників громадськості, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, почесних гостей.

1.4. Організувати цілодобове чергування працівників у загальноосвітніх навчальних закладах та управліннях освіти районних у м. Харкові рад з метою забезпечення правопорядку та оперативного інформування чергового по управлінню освіти за телефоном: 700-48-79.

1.5. Забезпечити проведення керівниками загальноосвітніх навчальних закладів роз’яснювальної роботи серед випускників щодо запобігання нещасним випадкам під час урочистостей в загальноосвітніх навчальних закладах усіх типів і форм власності м. Харкова та на майдані Свободи.

2. Відповідальність за організацію проведення випускних вечорів, збереження життя та здоров’я дітей під час урочистостей в загальноосвітніх навчальних закладах усіх типів і форм власності м. Харкова та на майдані Свободи покласти на керівників загальноосвітніх навчальних закладів.

3. Начальнику управління культури Департаменту з гуманітарних питань Бабицькій С.І. забезпечити належний рівень проведення культурно-розважальної програми 21 червня 2008 року на майдані Свободи.

4. Начальнику управління фізичної культури та спорту Департаменту з гуманітарних питань Коріньку Ю.О. забезпечити попередню розмітку майдану Свободи для розміщення учасників святкових заходів.

До 20 червня 2008 року

5. Заступнику міського голови – директору Департаменту охорони здоров’я та соціальних питань Шурмі І.М.:

5.1.Забезпечити чергування медичних працівників під час проведення випускних вечорів у закладах освіти місти.
20 червня 2008 року

5.2. Забезпечити чергування у відповідних місцях машин швидкої допомоги під час проведення урочистих заходів на майдані Свободи.

21 червня 2008 року

6. Директору Департаменту по взаємодії з правоохоронними органами, оборонної, мобілізаційної роботи та цивільної оборони (Топчій В.О) вирішити питання взаємодії з ГУ МВС України в Харківській області ((Барков О.А.), міським управлінням ГУ МНС України в Харківській області (Юрченко В.М.) по забезпеченню громадського порядку, безпеки дорожнього руху, безпеки громадян під час проведення Випускних вечорів в закладах освіти міста та на майдані Свободи.

20-21 червня 2008 року

7. В.о. заступника міського голови - директора Департаменту житлово-комунального господарства та енергетики Кадигробу С.В. та в.о. директора Департаменту будівництва та шляхового господарства Гриневичу Є.О. провести роботу щодо енергозабезпечення та прибирання майдану Свободи 21 червня 2008 року.

8. Директору Департаменту транспорту і зв’язку Водовозову Є.Н.:

8.1. Організувати роботу міського транспорту 20 та 21 червня 2008 року за схемами, що відповідають порядку проведення у м. Харкові масових заходів.

8.2. Спільно з головами районних у м. Харкові рад забезпечити необхідну кількість транспортних засобів для доставки випускників на майдан Свободи та у зворотному напрямі.

До 10 червня 2008 року.

9. Заступнику директора Департаменту економіки та комунального майна – начальнику управління з питань підприємництва, інвестицій і споживчого ринку Проскуріну А.М.:

9.1. Заборонити торгівлю спиртними, слабоалкогольними напоями, пивом у центрі міста в день проведення Випускного вечора на майдані Свободи.

9.2. Установити та забезпечити функціонування необхідної кількості біотуалетів на майдані Свободи під час проведення Випускного вечора.

10. Запропонувати головному державному санітарному лікарю м. Харкова Колпаковій Т.М. забезпечити контроль за належною якістю харчування дітей під час випускних вечорів у загальноосвітніх навчальних закладах.

11. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника міського голови – директора Департаменту з гуманітарних питань Ландсмана В.А.

Міський голова М.М.Добкін