30 июня в здании харьковской взрывотехнической службы произошел взрыв.

По данным начальника облуправления взаимодействия с правоохранительными органами, мобилизационной и оборонной работы Валерия Лютого, взрыв в доме по улице Ковтуна прозвучал вчера днем.

По словам Лютого, погиб сотрудник службы. Причину взрыва, его мощность и подробности происшествия сейчас выясняют.

Как сообщил Центр общественных связей УМВД Украины в Харьковской области, 29 июня специалисты взрыво-технической службы получили от следователя одного из райотделов Харьковской области снаряды для исследования. Взрывотехники должны были определить, есть ли в боеприпасах взрывное вещество. На следующий день исследование одного из этих снарядов проводил в лаборатории майор милиции. Во время работы снаряд взорвался.

Взрывотехник от полученных травм погиб на месте, не приходя в сознание.

Погибший имел все необходимые разрешения для самостоятельного проведения экспертиз.  Причины, которые привели к гибели майора, устанавливает служебная проверка.

СПРАВКА
29.06.2008 року до фахівців вибухово-технічної служби НДЕКЦ при ГУМВС України в Харківській області від слідчого одного з райвідділів Харківської області направлено відношення про проведення дослідження снарядів часів Великої Вітчизняної війни, які були вилучені у одного з мешканців області. Згідно зазначеного відношення необхідно було вирішити питання про належність вилучених снарядів до боєприпасів та наявність в них вибухових речовин. 30.06.2008 у приміщенні вибухово-технічної служби НДЕКЦ при ГУМВС України в Харківській області майор міліції Дмитро Тарусін, на підставі вищезазначеного відношення у лабораторії самостійно проводив дослідження одного із вилучених снарядів, який під час роботи з ним вибухнув. Від отриманих тілесних ушкоджень майор міліції Д. А. Тарусін загинув на місці не приходячи у свідомість. Дмитро Анатолійович Тарусін, 1976 р.н., старший експерт-вибухотехнік Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВС України в Харківській області, був висококласним та досвідченим фахівцем. У 1997 році закінчив Українську фармацевтичну академію та у 2006 році Національний університет внутрішніх справ. В органах внутрішніх справ працював з 1999 року. Майор міліції Тарусін мав усі необхідні дозволи на самостійне проведення різноманітних експертиз, пов’язаних з дослідженням вибухових речовин та робіт з пошуку, знешкодження вибухових пристроїв і речовин. Які саме обставини призвели до загибелі офіцера міліції, зараз встановлює службова перевірка. Керівництво Головного управління МВС України в Харківській області, колеги та друзі висловлюють щирі співчуття родині та близьким правоохоронця, загиблого при виконанні службових обов’язків

ЦГЗ УМВС УКРАЇНИ В ХАРКIВСЬКIЙ ОБЛАСТI