25 марта 1999 года он возвращался из командировки и его автомобиль на полной скорости врезался в КАМАЗ, который разворачиваясь, перегородил дорогу.

Кроме Вячеслава Чорновила, погиб его водитель Евгений Павлов. До сих пор считалось, что в аварии виновны водители обоих транспортных средств.

Следователи убеждали, это было обычное ДТП, однако, несколько месяцев назад Генпрокуратура признала невиновность водителя чорноволовской "Тойоты Королла", и фактически сняла запрет на возбуждение уголовного дела...

Следователи пытаются проверять новые данные...
Якби мене запитали, чи жалкую я про те, як склалося моє життя, про відсиджені 15 років, я б відповів: анітрохи... І якби довелося починати все спочатку та вибирати, я б обрав життя, яке прожив. Часи змінюються, інколи залишаєшся майже один. У мене таке було. Але все одно вірю, що чиню правильно. Не будемо говорити високі слова про ідею, відповідальність тощо. Ти вирішив, що так, а не інакше потрібно діяти. Віриш у свою дорогу? Іди й не звертай!... Щоб не зруйнувати того, що так нелегко будувалося, — наш Рух; щоб урятувати те, що так тяжко здобувалося, — Українську державність; щоб зберегти те, що є найціннішим для кожної людини, зокрема, й для цілої партії, — гідність і самоповагу, чесність і мужність бути чесним. Перед собою. Перед співвітчизниками. Перед Україною!”